Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Verfvangfiltratie

Wat is verfvangfiltratie?

Bij situaties met verfnevel is een goed filtersysteem erg belangrijk. Bij bijvoorbeeld spuitcabines is het erg van belang dat de inkomende lucht welke de cabine in gezogen wordt schoon en gefilterd is. Daarnaast zijn de verfnevelfilters bedoeld om verfnevel in de cabine wordt afgezogen dat vrijkomt tijdens bijvoorbeeld het spuiten of coaten. De verfvangfilters zijn van essentieel belang voor een goed spuit- of coatingresultaat. Naast een goed spuitresultaat zorgen de filters uiteraard ook voor een gezonde werkomgeving van de werknemers.

Compleet assortiment filtratie verfnevel

Interfilter Group heeft een groot assortiment met spuitcabine filters, verfvangfilters, ook wel paintstop filters en diverse filterdoeken op voorraad met de beste kwaliteit filtermedium. Voor het afvangen van verf(nevel) worden verschillende filters toegepast afhankelijk van uw situatie. Zo kunt u bij ons terrecht voor onder andere:

  • FilterdoekVoorfilterdoek zorgt voor de eerste grove filtratie (G3) van de buitenlucht en plafondfilters worden gemaakt van fijn filterdoek (M5) voor luchtfiltratie in spuitcabines. Plafondfilters verwijderen stof en vuil deeltjes dat nog door het voorfilterdoek heen is gekomen.
  • VerfvangfiltersPainstop filters (paintstop green, hydro of dust) zijn ontwikkeld voor het afvangen van verschillende verfsoorten op waterbasis, basis van oplosmiddelen of voor droge stoffen. Daarnaast levert Interfilter Group ook kartonfilters welke zorgen voor een krachtige afzuiging en opname van verf, denk aan een vervangend filter voor Columbus of Andrea
  • Zakkenfilters; Synthetische zakkenfilters worden vaak toegepast bij verfnevel filtratie om de toevoerlucht van buitenaf schoon in de ruimte te krijgen. 

Vrijblijvend advies verfvangfilters

Wilt u advies over uw toepassing en de mogelijkheden tot optimalisatie? Neem gerust contact met ons op middels het contactformulier, bellen, appen of mailen. 

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Werkwijze optimalisatie filtratieproces

001-engineering.svg

Analyseren

Het vaststellen van behoeftes en de huidige situatie op locatie in kaart brengen.

001-engineering.svg

Filteradvies

Dankzij ontwikkeling en engineering kunnen wij u een passend advies geven, specifiek voor uw proces.

001-engineering.svg

Implementeren

De implementatie en het testen van de aangedragen oplossing.

001-engineering.svg

Evalueren & optimaliseren

Na een testperiode wordt er een analyse gemaakt en een conclusie aangedragen van de resultaten.

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert