Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Scheepvaart & Scheepswerven

Filters voor de scheepvaart

De scheepvaart- en scheepswervenindustrieën zijn veeleisend en vragen om de hoogste mate van prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid. Filtratie speelt een cruciale rol in het handhaven van deze normen, of het nu gaat om het zuiveren    van lucht, brandstof, olie, of het controleren van de kwaliteit van vloeistoffen. Op deze pagina verkennen we de wereld van filtratie in scheepvaart en scheepswerven, bespreken we waarom het van vitaal belang is, bekijken we veelvoorkomende filters en geven we inzicht in belangrijke overwegingen bij het selecteren van de juiste filters.

Waarom is filtratie voor scheepvaart en scheepswerven belangrijk?

Filtratie in de scheepvaartindustrie is om verschillende redenen van groot belang:

 • Betrouwbaarheid van systemen: Scheepvaart- en scheepswervenoperaties vereisen betrouwbare apparatuur en systemen. Het gebruik van hoogwaardige filters draagt bij aan de betrouwbaarheid en verlengt de levensduur van motoren en machines.
 • Milieuvoorschriften: De scheepvaart moet voldoen aan strenge milieunormen en regelgeving. Effectieve filtratie is nodig om emissies te minimaliseren en vervuiling van zeeën en oceanen te voorkomen.
 • Veiligheid van personeel: Het welzijn van bemanningen en scheepswerfarbeiders staat voorop. Filtratie zorgt voor schone lucht, veilige brandstof en oliën, en draagt zo bij aan een veilige werkomgeving.
 • Optimale prestaties: Het gebruik van de juiste filters zorgt voor efficiënt brandstofverbruik en optimale prestaties van motoren en apparatuur, wat resulteert in kostenbesparingen en een competitief voordeel.

Veel voorkomende filters in scheepvaart & scheepswerven

Veelvoorkomende filters voor scheepvaart en scheepswerven

De volgende filters worden veelvuldig toegepast in de scheepvaart- en scheepswervenindustrie:

Filterhuizen: Filterhuizen worden gebruikt in verschillende toepassingen, van luchtinlaten tot hydraulische systemen, om verontreinigingen te verwijderen en systemen te beschermen.

Luchtfiltratie: Luchtfilters zijn van cruciaal belang om schone lucht te leveren voor bemanningen en om te voorkomen dat stof en verontreinigingen motoren en elektronica beschadigen.

Persluchtconditionering: Deze systemen verwijderen vocht en onzuiverheden uit perslucht, wat essentieel is voor betrouwbare pneumatische apparatuur aan boord.

Stikstofgeneratoren: Stikstofgeneratoren worden gebruikt om inerte atmosferen te creëren en worden ingezet in brandbeveiligingssystemen en andere kritieke toepassingen.

Vloeistoffiltratie: Vloeistoffilters worden gebruikt om de kwaliteit van oliën, brandstoffen en koelvloeistoffen te handhaven, wat de prestaties van motoren en machines optimaliseert.

Adsorbers: Adsorberfilters worden ingezet om schadelijke dampen en gassen te verwijderen, waardoor de veiligheid wordt verbeterd en aan milieuvoorschriften wordt voldaan.

Lucht-, brandstof- en oliefilters: Deze filters worden gebruikt in de motoren en systemen van schepen om de kwaliteit van brandstof en oliën te garanderen, wat cruciaal is voor soepele werking.

Deze filters zijn essentieel om te voldoen aan de complexe behoeften van scheepvaart- en scheepswervenoperaties en om te zorgen voor betrouwbaarheid en veiligheid op zee.

Belangrijk bij het selecteren van filters voor scheepvaart en scheepswerven

Bij het selecteren van filters voor scheepvaart en scheepswerven moeten verschillende factoren in overweging worden genomen:

 • Type brandstof en olie: Het type brandstof en olie dat wordt gebruikt aan boord, evenals de specifieke vereisten van de motoren, bepalen welke filters moeten worden ingezet.
 • Milieuregulering: Scheepvaart moet voldoen aan internationale en nationale milieuregels. Het gebruik van filters die aan deze voorschriften voldoen, is verplicht.
 • Betrouwbaarheid: Scheepvaartoperaties zijn afhankelijk van betrouwbare apparatuur. Het selecteren van filters van hoge kwaliteit is van vitaal belang.
 • Onderhoud: Filters moeten eenvoudig te onderhouden zijn, vooral tijdens lange reizen. Gemakkelijk toegankelijke filters verminderen stilstandtijd.

Optimaliseer het filterproces voor de scheepvaart

Interfilter begrijpt de uitdagingen van filtratie in de scheepvaart- en scheepswervenindustrie. Wij bieden op maat gemaakte filtratieoplossingen en staan klaar om vrijblijvend filteradvies te geven. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

 • kostenbesparing
 • een hoger rendement in productie
 • minimum aan productieonderbreking

Samen kunnen we de juiste filters selecteren om betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties te waarborgen, ongeacht de uitdagingen van uw scheepvaartoperaties. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?