Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Voedingsmiddelenindustrie

Filters voedingsmiddelen industrie

In de voedingsmiddelenindustrie staat de kwaliteit en veiligheid van producten centraal. Filtratie speelt een cruciale rol in het waarborgen van de integriteit en zuiverheid van voedingsmiddelen. Bij Interfilter begrijpen we het belang van filtratie. Met onze kennis en expertise helpen we u de juiste keuze te maken om de kwaliteit en veiligheid van uw producten te waarborgen.

Waarom is filtratie in de voedingsmiddelenindustrie belangrijk?

Filtratie is van essentieel belang in de voedingsmiddelenindustrie om verschillende redenen:

 • Productkwaliteit: Het verwijderen van onzuiverheden en verontreinigingen uit ingrediënten en productieprocessen draagt bij aan de algehele kwaliteit en smaak van voedingsmiddelen.
 • Veiligheid: Filters spelen een rol in het voorkomen van microbiële verontreinigingen en het minimaliseren van risico's op voedselbederf, wat cruciaal is voor de voedselveiligheid.
 • Hygiëne: Schone en stofvrije omgevingen zijn essentieel om te voldoen aan de hoge hygiënenormen in de voedingsmiddelenindustrie. Luchtfiltratie speelt hierbij een grote rol.
 • Efficiëntie: Efficiënte filtratie verbetert de productieprocessen, vermindert afval en bespaart kosten.

 

Veel voorkomende filters in voedingsmiddelenindustrie

Veelvoorkomende filters in de voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie maakt gebruik van een breed scala aan filters om aan haar diverse behoeften te voldoen:

Kaarsenfilters: Deze filters worden gebruikt voor vloeistoffiltratie en verwijderen deeltjes en onzuiverheden uit vloeistoffen zoals oliën, sauzen en siropen.

Koolstof- en adsorptiefilters: Ze worden ingezet om ongewenste smaken, geuren en kleuren uit vloeistoffen en gassen te verwijderen.

Luchtfiltratie: Filters voor luchtreiniging handhaven schone lucht in productiegebieden, waardoor de kans op productverontreiniging wordt verkleind.

Persluchtconditionering: Het verwijderen van vocht, olie en deeltjes uit perslucht is cruciaal om te voorkomen dat verontreinigingen in contact komen met voedingsmiddelen of ingrediënten.

Ontstoffingsinstallaties: Deze systemen vangen stof en deeltjes op die vrijkomen tijdens het verwerkingsproces, waardoor de lucht in de omgeving schoon blijft.

Zakkenfilters vloeistof: Deze worden gebruikt voor fijne filtratie van vloeistoffen en kunnen bacteriële verontreinigingen verminderen.

Filterdoek synthetisch: Deze doeken worden gebruikt in persen en filters om vaste stoffen te scheiden van vloeistoffen, zoals bij het maken van sappen en zuivelproducten.

Filtratie in de voedingsmiddelenindustrie is een investering in productkwaliteit en consumentenveiligheid. De keuze voor het juiste type filter is afhankelijk van het specifieke productieproces en de voedselingrediënten.

Gecertificeerde filters voor de voedingsmiddelenindustrie

Bij de samenstelling zijn we uitgegaan van de begrippen kwaliteit en duurzaamheid. Onze klant moeten er op kunnen vertrouwen dat de producten die zij kopen bij Interfilter staan voor schone lucht, schone vloeistoffen en voor en minimale belasting van het milieu. Zo zijn de filters gecertificeerd door:

 • Eurovent
 • FDA, Food Grade
 • ATEX
 • WRAS
 • En meer

Belangrijk bij het selecteren van filters in de voedingsmiddelenindustrie

Bij het kiezen van de juiste filters voor de voedingsmiddelenindustrie moeten de volgende overwegingen worden gemaakt:

 • Type voedselproducten: Het soort voedsel dat wordt verwerkt, bepaalt de filtratie-eisen en het type filter dat nodig is.
 • Regelgeving: Het voldoen aan voedselveiligheidsnormen en regelgeving is van het grootste belang. Filters moeten voldoen aan deze normen.
 • Productieomgeving: De omgeving waarin de voedselverwerking plaatsvindt, beïnvloedt de keuze van filters. Cleanrooms en hygiënische omgevingen vereisen specifieke filtratie.

Interfilter begrijpt de unieke behoeften van de voedingsmiddelenindustrie en biedt op maat gemaakte filtratieoplossingen om de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten te waarborgen. Onze deskundige teamleden staan klaar om advies te geven en de juiste filters te leveren die voldoen aan uw specifieke eisen.

Voorbeeldsituaties voor filtratie in de voedingsmiddelenindustrie

 • Brouwerijen: Het filteren van brouwprocessen om heldere en smaakvolle bieren te produceren.
 • Zuivelfabrieken: Het scheiden van vaste stoffen en vloeistoffen om zuivelproducten zoals melk en yoghurt te produceren.
 • Fruit- en groentesappen: Het verwijderen van deeltjes en pulp om heldere sappen te produceren.
 • Conservering: Het verwijderen van onzuiverheden uit ingeblikte voedingsmiddelen om de houdbaarheid te verlengen.

Deze voorbeeldsituaties illustreren hoe filtratieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit, veiligheid en smaak van voedingsproducten kunnen verbeteren. Voor specifieke adviezen en oplossingen kunt u altijd contact opnemen met Interfilter.

Filteradvies voor voedselverwerking

Graag kijken we samen met u op locatie naar uw complete filtratieproces in de fabriek en uiteraard houden we rekening met uw behoeftes met als doel; procesoptimalisatie. Hierna kunnen wij door middel van onze kennis en engineering een passend advies geven waarbij wij rekening houden met onder andere; de nodige certificeringen, langere standtijden, minder afval, kostenoptimalisatie, circulariteit en betere performance. Hoe partnership met Interfilter Group er precies uitziet en wat wij nog meer voor u kunnen betekenen, kunt u hier ontdekken.

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen door te bellen, appen, mailen, chatten of door gebruik te maken van ons contactformulier.

Download hier onze folder voor meer informatie over filtratie binnen de voedingsmiddelenindustrie. 

Folder Filters 

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?